Näytönohjainten saatavuuksista


Yksi it-alan puhuttavimpia aiheita on edelleen maailmanlaajuiset saatavuusongelmat komponenteissa, erityisesti näytönohjaimissa. Kirjoitimme aiheesta jo viime joulukuussa, mutta koska tilanne ei näytä paranevan, koimme parhaaksi kirjoittaa aiheesta uudelleen.

Komponenttien saatavuustilanne on heikentynyt koko ajan. Tämän takia aiemmin lähettämiemme sähköpostitiedotteiden sisältämät arviot tuotteiden toimitusajoista eivät ole välttämättä pitäneet paikkaansa. Tilanne on valitettava ja koskettaa koko maailmaa, ei vain Suomea.

Aloitimme kuukausittaisen tiedottamisen siinä uskossa, että tilanne paranisi. Näin ei kuitenkaan näytä tapahtuvan, päinvastoin. Haluamme kuitenkin antaa asiakkaillemme edes jonkinlaisia arvioita siitä, miten tilanne mahdollisesti kehittyy. Arviomme perustuvat tämänhetkiseen markkinatilanteeseen ja sen viimeaikaiseen kehitykseen.

Tarkimman tuotekohtaisen tiedon saatavuuksista ja tulevista eristä löydät aina tuotekortilta, jonne päivitämme tietoja sitä mukaan, kun niitä saamme. Tällä hetkellä paras saatavuus on RTX 3060 - ja 3070 - malleissa, mutta tilanne voi muuttua hetkellä millä hyvänsä. Myös RTX 3090 - näytönohjaimen saatavuudet heikkenevät koko ajan. RTX 3080 - näytönohjainten osalta tilanne on se, että emme pysty enää kertomaan saatavuuksista juuri mitään.

Mikäli olet tehnyt tilauksesi sivuillemme kirjautuneena, näet omilta sivuiltasi tilauksen tiedoista myös tuotekohtaisen jonopaikkasi. Lisäsimme tämän jonopaikkanäkyvyyden järjestelmäämme pikavauhtia, kun saimme yhä enenevässä määrin kyselyitä jonotilanteesta. Tällä pyrimme helpottamaan myös asiakaspalveluumme kohdistuvaa painetta.

Asiakaspalvelumme ei valitettavasti pysty kertomaan tilanteesta sen enempää, kuin mitä jonopaikka ja tuotekortti kertovat. Pyrimme siis laittamaan kaiken mahdollisen saamamme informaation julkisesti nähtäville.

Haluamme vielä erityisesti kiittää asiakkaitamme kärsivällisyydestä ja ymmärtäväisyydestä tässä hämmentävässä ja harmittavassa tilanteessa.

Tilannetiedote on lähetetty menekkimallien tilaajille sähköpostilla tänään.